Luke nr 2

  Bli bedre kjent med vår daglige leder.

  Dagens kalender omhandler vår daglig leder Dag Lindseth Andersen.

  Nå har du sittet som daglig leder i Strømsgodset i litt over 1 år, trives du?
  -Har jobbet med mange ting gjennom et langt liv, men aldri har trivselsfaktoren vært høyere enn nå. Men det er til tider utfordrende fordi engasjementet og følelsene rundt Godset er sterke, og det er mange som mener noe om det vi gjør. Jeg tenker at det er engasjementet vi lever av og at det er viktig å høre på alle selv om jeg ikke alltid er enig.

   

  Hva går en helt vanlig arbeidsdag for deg utpå?
  – Ingen dager er like. Men jeg er så heldig at jeg kan jobbe med fotballrelaterte ting hele tiden; en dag er jeg sammen med alle de andre lederne for eliteserieklubbene, en dag jobber jeg sammen med Jostein om den sportslige satsingen eller reiser til bortekamp. Det er aktiviter med våre mange sponsorer og naturligvis arbeid med organiseringen av klubben. Det er mange som ikke tenker på at vi er en arbeidsgiver med 60 ansatte når man inkluderer spillerne og dette medfører naturligvis en del personalrelaterte arbeidsoppgaver. Det mest utfordrende med denne jobben er å få økonomien til å gå rundt på en god måte med all usikkerhet som det å drive en fotballklubb innebærer. Det er kanskje dette jeg bruker aller mest tid på.

   

  Hvordan syntes du at denne sesongen har gått?
  – En veldig lærerik sesong. Det er ikke ofte man er involvert i nedrykksstrid og medaljekamp i samme år. 4. plassen er helt konge, selv om vi var 2 minutter unna bronsen og 6 millioner ekstra inn på kontoen.

   

   

  Hvilken spiller er for deg årets spiller?
  – Jeg er veldig glad i alle gutta og synes vi har en spillerstall som er hel ved tvers igjennom. Andre får ta seg av kåringene; for meg er de alle like verdifulle og jeg heier på hver og en av dem for at de skal kunne hente ut det maksimale av sitt potensial. Men jeg ser en stor leder i Jakob og prater en del med ham om det å være «sjef».

   

  Du kom jo til denne jobben som en helt vanlig supporter som du tidligere har uttalt, hvor viktig er det for klubben med støtten fra supporterne?
  Støtten fra supporterne er alfa og omega. Jeg synes at meldingene som kommer fra supporterne ofte er reflekterte og verdt å lytte til når vi planlegger veien videre. Slik jeg ser det, er de også opptatt at vi skal tenke lenger enn bare neste kamp, selv om det å vinne fotballkamper er så utrolig gøy.

   

  Godsetunionens egen capo ble denne uken kåret til årets supporter, det er vell godt at man har flere sånne ildsjeler på Marienlyst ?
  -Strømsgodset har Norges beste supportere. Jeg var selv tilstede på prisutdelingen og ble skikkelig rørt av innslaget som var laget om Truls og hans engasjement for klubben. Han representerer den type supportere som alle klubber ønsker seg, og responsen fra fotball-Norge var formidabel. Og for en Godset-reklame.